domingo, 1 de noviembre de 2009

Puig de les Aritges. Les Antenes

Serra de Ses Antenes Puig de les Aritges
Raconers en el cim de la Penya de la Cova dels Morts
Jornada inoblidable pels raconers.

Protagonista en Pep (Jmallorquí).

A falta de líders, en Trepador i jo feim propostes aventureres, mentre la gran majoria bla, bla bla a l´ocimax. No agraden a la resta. Faig una altra proposta amb doble finalitat i contentar a tots: fer la serra del Pal (en Nomisx li té moltes ganes) i a mig camí els més aventurers podrem fer una escapadeta.

Arribam a Cala Figuera, i encara alguns no tenen clar que farem, per culpa del bla, bla bla, i quina paciència hem de tenir, perquè en Pep tenía que fer el seu cafè amb llet a la Gloria i fer les fotos de rigor al mirador des Colomer...

Des de Cala Figuera pujam al coll que separa el morro de Catalunya i el puig de les Aritges, lloc on sa berena. Feim cim al puig de les Aritges. Aqui separació de grup. 6 raconers aniran cap al Pal. I 5 raconers anirem a guaitar per la zona de ses antenes, a explorar alguna posible baixada, duim material per si tenim que rapelar. Com que es una investigació del lloc, perdem temps intentant baixar per llocs pràcticament imposibles, fins que finalment acertam el lloc, encara que hem tengut que fer voltera. Pasam per unes balmes, on hi ha restes de parets seques, presuntament habitatges prehistòrics, pasam per una gran cova, PRECIOSA, amb unes estalàctites i estalàcmites impresionants de tots els tamanys, i ens acostam a l´objectiu que teníem d´enfora: un collet, que al damunt té una cota segons el mapa de 165 metres, molt a prop de la Punta de les Antenes, pero just arribant al collet suceeix l´accident, devers les 2 del migdia: en Pep cau de molt mala manera d´una altura baixa (metro i mig), per culpa d´una pedra que es va soltar mentre s´aferrava quan feia el paset. Un accident que li pot pasar a qualsevol. Mala sort. Encara estic sentit els seus crits de quan es va produir la caiguda. Del renou que va produir varem suposar de tot d´una que tenia mala pinta. Uns primers minuts per relaxar l´asunto i valorar com estan les coses. En Pep intenta posar el peu al terra, però imposible. Sabem que està fotut el tema, esteim a un lloc on no el podem transportar. Intentam cridar al 112 però no hi ha manera. En Lluis i na Maria José tiren cap a munt amb una velocitat de vertigen per arribar al coll de l´home on tendràn cobertura de telefon, pero mentre en Trepador i jo aconseguim contactar amb uns pescadors. Aquests es desplaçaran amb la barca cap a Formentor on tendràn cobertura, aquests seràn els primers en donar avís de l´accident, posteriorment en Lluis. Finalment arriba l´helicopter del 112, que traslladarà al nostre amic, feim les fotos de rigor de l´evacuació, i tira cap a munt amb una suada bestial, on nos reunirem amb tots els raconers a cala figuera, per anar a l´hospital.

Quants de deures hi ha per Formentor!!!

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Y como esta el herido? que lesiones tiene?

Fernando A dijo...

Cuando le visitamos en el hospital de Inca (a las 6 de la tarde) los medicos estaban estudiando las radigrafías para decidir si le operaban o no. Aun así, confirmaron- como explica Bergant- una doble fractura de tibia. Supongo que en los proximos dias nos sabremos mas cosas (si es que no le han operado ya)

Anónimo dijo...

Un peligro al que nos exponemos todos los amantes de la montaña, mis mayores deseos de pronta recuperación.